Asya içlerinden başlayıp, önlerine çıkan her şeyi devirerek, nice İslâm şehirlerini dümdüz ederek ve katliamlara katliam ekleyerek Bağdat’a kadar gelen Moğollar, sonrasında bugünkü Ortadoğu mıntıkasının merkezine doğru yollarına devam etmişti. İslâm dünyası ve Müslümanlar açısından, adeta her şey bitmiş gibiydi. Halep’in ve Şam’ın da tarumar edilmesinin ardından, sıra Kudüs ve Kahire’deydi. Fakat Kimsenin ummadığı bir şey oldu: 3 Eylül 1260’da Filistin topraklarındaki Ayn Calut’ta gerçekleşen zorlu bir savaş, Moğol akınının önüne set çekmeyi başardı. Savaşın ayrıntıları Derin Tarih’in satır aralarında…
“Moğol İstilasına Memlük Kalkanı: Ayn Calut” dosya konusunda ilk olarak Prof. Dr. Fatih Yahya Ayaz Moğol tufanını durduran Türk zaferini anlatırken Prof. Dr. Mustafa Alican ise “Moğollar Ayn Calut’ta durdurulamasaydı ne olurdu?” sorusuna cevap verdi. Tarihçi-Yazar Roger Crowley “Ya Moğollar kazansaydı?” sorusunu sorarak sonuçlarını anlatırken Prof. Dr. Reuven Amitai Memlük Devleti’nin varlığını bu savaşa borçlu olduğu tespitinde bulundu. Taha Kılınç Memlük Sultanı Baybars’ın Şam’a hediyesi olan Zâhiriyye Kütüphanesi’ni kaleme alırken Araştırmacı-Yazar Fatma Türk Toksoy İslâm tarihçilerinin Moğol girdabını nasıl tasvir ettiğini yazdı. Araştırmacı-Yazar Ali Emre de Müslüman Şark’ın kalkanı olan Baybars’ın Memlük Devleti’nin gerçek kurucusu olduğunu söyledi.
“Yûnus Emre” özel dosyasında ise Mustafa Tatcı ile Yûnus Emre’nin bugünün insanına söylemek istediklerini konuşurken Dr. Ömer Yağmur, Yûnus’un 15. yüzyılda Latinceye çevrilen iki şiirini anlattı. Ayrıca Prof. Dr. İsmail Güleç “Yûnus’un gözüyle neden derviş olamayız?” sorusuna cevap verdi.
Kargo maliyeti |
|
Teslimat Süresi | 1-2 İş Günü içinde gönderime hazır |
Mağaza Konumu | Turkey |
Yorum bulunamadı!
Bu ürün için yorum bulunamadı. İlk yorumu siz yapın!